Klusmeester - maakt uw huis

Veelgestelde vragen aan Klusmeester

V.: Zorgt de organisatie voor goede condities bij leveranciers?
A.: Met tal van leveranciers zijn raamovereenkomsten afgesloten. De meerwaarde zit daarbij voornamelijk in scholing en coaching. Zodoende hoeft Klusmeester BV van de leveranciers geen provisies te ontvangen. De beste prijs dus voor het klusbedrijf zelf.

V.: Waar is het centrale kantoor gevestigd?
A.: In Almere beschikt Klusmeester over een klein en efficiënt kantoor, met alle moderne voorzieningen. Voor opleidingen en trainingen zijn daar altijd vergaderruimtes en spreekkamers beschikbaar. Geen duur pand op een zichtlocatie dus. Lage kosten het begin van een goed resultaat.

V.: Is het verplicht om een bepaald merk bus te kiezen als ik lease of koop?
A.: Met één van de grootste leasemaatschappijen van Nederland is een zeer voordelige overeenkomst aangegaan. Merkkeuze is daar geheel vrij. Aan de leasetarieven is te zien dat Klusmeester BV ook daar zich niet provisies laat betalen dit in tegenstelling tot andere organisaties. Tip:vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende aanbieders. 

V.: Word ik door Klusmeester voorbereid op de start in de markt?
A.: Om goed te kunnen beginnen is er een startercursus. Daar wordt de basis gelegd voor de start van het ondernemerschap. Cursussen en begeleiding zijn allemaal bij de prijs inbegrepen.

V.: Hoe kan ik aan mijn vakmanschap werken? Wat doet Klusmeester daaraan?
A.: Er is een voortdurend up-to-date gehouden trainingsprogramma. In de meeste gevallen kunnen deze cursussen gratis worden gevolgd.

V.: Zorgt Klusmeester voor aanbod van werk?
A.: Hoewel het in oorsprong niet in ‘het pakket’ zat, zijn de Klusmeesters door heel Nederland veelgevraagde partners in renovatie en onderhoud geworden. Met een scala aan opdrachtgevers zijn raamovereenkomsten afgesloten. In veel gevallen werkt Klusmeester exclusief in deze contracten.

V.: Welke kosten komen nog meer op mijn pad, na de entree en de maandelijkse fee?
A.: Geen enkele. Klusmeester komt niet met een optelsom van vaste bedragen en daar bovenop nog allerlei percentages. Bij Klusmeester betaald u alleen de maandelijkse fee, Bij Klusmeester wordt kleding, drukwerk, de bus etc. tegen kostprijs rechtstreeks geleverd via de leverancier. De prijs is het bewijs. 

V.: Hoe worden de contacten met collegae onderhouden?
A.: Regelmatig worden bijeenkomsten in de eigen regio gehouden. Eenmaal per jaar komen alle Klusmeesters bij elkaar.

V.: Spreek ik als individuele Klusmeester mee in belangrijke beslissingen?
A.: Binnen de formule is de zogeheten franchiseraad actief. Ook functioneren er commissies die o.a. over technische zaken en reclame etc. hun zegje doen.

V.: Vanuit welke achtergrond werken de mensen die de ondersteuning bieden?
A.: De mensen van het servicekantoor werken vanuit een bouwkundige en/of bedrijfskundige opleiding en werkervaring. Allen mede vanuit een buitendienst functie dus met aanzienlijk meer kennis en ervaring dan een bureauridder.

V: Moet ik bij Klusmeester een extra bijdrage betalen voor promotie-activiteiten?
A: Nee, zoals over de hele linie geldt: na entree en maandelijkse fee zijn er geen extra bijdragen verschuldigd. Wanneer in overleg en na onderzoek extra activiteiten gewenst zijn wordt dit vooraf gecalculeerd en wordt uitgevoerd na inschrijving. Ook dan weet je dus vooraf wat er gaat gebeuren en wat het kost.

V: Moet ik een pakket software aanschaffen, en zo ja, wat doe ik daarmee?
A: Klusmeester adviseert een pakket voor calculatie en offerte-aanmaak. Er is geen verplichting, maar bij aanschaf wordt volledige ondersteuning geboden. De kosten zijn opgenomen in de exploitatie-begroting en komen er dus niet nog eens extra bij.

V: Hoe wordt bekeken of het niveau van kennis en vaardigheden voldoende is?
A: Klusmeester bekijkt de aangegeven ervaring en het arbeidsverleden. Als het wenselijk is kan een aspirant – Klusmeester een aantal dagen een stage volgen bij een geroutineerde collega. Verder kent Klusmeester een staand programma met een scala aan trainingen en opleidingen.

V: Hoe is het geregeld met de administratie die ik moet voeren?
A: Klusmeester biedt een aantal mogelijkheden. In een all-in overeenkomst worden alle administratieve zaken verwerkt, zowel zakelijk als privé. Daarbij fungeert ook het administratiekantoor als vraagbaak voor veel voorkomende zaken, zonder dat daarbij extra kosten in rekening worden gebracht.
De prijsstelling kan de vergelijking met concurrenten glansrijk doorstaan.

V: Krijg ik op een of andere wijze een totaaloverzicht van wat mij te wachten staat op financieel gebied?
A: Zeer zeker. Dit punt is voor Klusmeester van even groot belang als voor de aspirant ondernemer. Vooraf aan de start wordt dan ook een zeer gedetailleerd ondernemingsplan gemaakt. Helemaal op maat voor de toekomstige Klusmeester.

V: Krijg ik bij de start ook begeleiding in het bepalen van mijn prijzen en tarieven?
A: Zeer zeker. Het is een van de belangrijke onderwerpen bij de startercursus. Daar leert u niet alleen een prijs te berekenen, maar ook hoe er verder mee om te gaan.

V: Hoe vaak is er overleg met de bedrijfsadviseur?
A: In de startfase is dat iedere maand. Later wordt dat eens per kwartaal, of zoveel vaker als nodig is. Dat kan ook tijdelijk het geval zijn.

V: Is er sprake van binding aan een regio?
A: Nee. Je werkt vanuit je woonplaats en de ontwikkeling van je eigen markt bepaalt hoe groot je gebied zal zijn. De ervaring leert dat in de loop van de tijd het werkgebied wat kleiner wordt, wanneer je omgeving je leert kennen.

V: Heb ik eigen middelen nodig?

A: Om je  als Klusmeester te presenteren, moet je niet alleen aan onze selectiecriteria voldoen maar dien je ook bereid te zijn om zélf te investeren. Het benodigde startkapitaal bedraagt zo’n 2.500 tot 5.000 Euro. De hoogte is mede afhankelijk van de bedrijfsmiddelen (zoals gereedschap, PC, fax en bedrijfswagen) die je inbrengt. Hoe meer je al in huis hebt, des te minder eigen startkapitaal er nodig is voor je eigen zaak.

V: Waarom is er na alle informatie ook nog een lijst met veelgestelde vragen?
A: Veel kandidaten oriënteren zich graag breed en uit de markt bereiken ons nog wel eens sprookjes. Wij vertellen graag zelf hoe de werkelijkheid in elkaar steekt. Lees verder>>>

Terug naar klusmeester worden