Klusmeester - maakt uw huis

Domotica

Wat is Domotica precies ?

Domotica betekent kort gezegd het automatiseren van een woning of bedrijfspand. Wij integreren daarbij allerlei technische systemen in en rond het huis, inclusief de communicatie met de buitenwereld. Domotica wordt vaak in één adem genoemd met de vergrijzing van de maatschappij. De verwachting is dat domotica ouderen de mogelijkheid biedt om langer zelfstandig te wonen. Het kan ook een handig hulpmiddel zijn bij ondersteuning in de zorg.

 

Ook iets voor u?

 

Domotica is echter een uitkomst voor jong en oud. Wie heeft nu niet de wens om zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Of te leven in een huis waar telewerken technisch mogelijk is? En denkt u ook eens aan onze kinderen. Zij groeien op in een digitaal tijdperk, waar ook de woning steeds vaker op wordt aangepast. Uw Klusmeester kan bij de renovatie of verbouw van uw woning alvast voorbereidingen treffen om  eventueel in een later stadium  domotica toe te passen.

Wat zijn voorbeelden?

Hieronder geven wij u enkele voorbeelden van domotica. Vanzelfsprekend kunt u aangeven wat uw wensen zijn, zodat wij de domotica daarop afstemmen.

·        U kunt verlichtingschakelingen wijzigen. Als u bijvoorbeeld 's nachts naar het toilet wilt, kan met de verlichtingsschakelaar naast uw bed   ook  de verlichting op de weg naar het toilet worden aan- en uitgeschakeld. Of bij onraad kunt u met dezelfde schakelaar alle binnen- en buitenverlichting en de elektrische gordijnrails bedienen.

·        Verder kunt u de schakelaar bij de buitendeur zó programmeren, dat bij het verlaten van de woning alle verlichting uitgaat en de verwarming op de nachtstand springt.

·         Het is ook mogelijk om draadloos de vrijstaande garage, berging of buitenverlichting te schakelen.

·         U kunt elke ruimte van een internetaansluiting voorzien: handig voor uw studerende kinderen.

·         Bij terugkomst van uw vakantie kunt u via de mobiele telefoon een sms-bericht naar uw woning te sturen, zodat de verwarming alvast een   graadje hoger gaat staan.

·         Bij een storing kan het cv toestel direct een sms-bericht naar u of uw installateur verzenden.

·         Domotica betekent veel gebruiksgemak. Zo is het mogelijk een centraal stofzuigersysteem te installeren. Extra comfort bereikt u bijvoorbeeld met muziek in uw badkamer, waarbij de infrarood afstandsbediening op uw stereo-installatie is aangesloten.     

Meterkast opstelling
Uw woning of bedrijfspand is door de aanschaf van extra apparatuur, uitbreidingen en wijzigingen aan de installatie aan veranderingen onderhevig, het vernieuwen of uitbreiden van uw electrische installatie moet voldoen aan de geldende norm NEN 1010 of 3140 in het geval het een bedrijfspand betreft, welke de veiligheid van uw electrische installatie gegarandeerd,  Klusmeester kan dit voor u realiseren. 
Klusmeesters zijn officieel gecertificeerd voor deze Nen normeringen.

KISS basissysteem

Een KISS woning is voorzien van een technologisch hoogwaardige infra-structuur. In het basissysteem is een installatieconcept aanwezig waarbij alle bekabeling voor elektriciteit, data, telecom, huisautomatisering, tv/radio en zelfs glasvezel in een plintsysteem langs de wanden loopt. Draadloze toepassingen zijn tevens in het installatieconcept opgenomen.
Met het totale systeem kunnen de bewoners de woning op elk gewenst moment aanpassen aan hun wensen. Stopcontacten en andere aansluitingen kunnen bewoners naar eigen inzicht vrij verplaatsen. Ook de schakelaars zijn op elke plek van de muur aan te brengen, omdat zij draadloos werken.
Daarnaast omvat KISS een domoticasysteem, een vorm van woningautomatisering die de multifunctionaliteit van de woning vergroot.