Klusmeester - maakt uw huis

Voegwerk, voegwerken, voeger, voegbedrijf

Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door milieu- en weersinvloeden, maar ook door slechte detailleringen in dak en gevel. Door zure bestanddelen in regenwater kan het bindmiddel uit de voegmortel spoelen, zodat de voeg zacht en poreus wordt. Voegwerk werd veelal als sluitpost op de begroting beschouwd. Slecht voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken, met als gevolg, dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan. Het kan dus nodig zijn voegwerk te vervangen. Dit gebeurt door het uithakken of uitslijpen van het bestaande voegwerk. Dit moet deskundig gebeuren! 
  • De voeg moet voldoende diep worden uitgehakt, in ieder geval tot op de gezonde metselspecie
  • De voeg moet ’vierkant’ worden uitgehakt, zodat er geen oude specieresten op de voegvlakken achterblijven
  • Het uithakken moet zeer zorgvuldig gebeuren, zodat geen beschadigingen aan het metselwerk ontstaan
  • Na het uithakken moet de gevel grondig worden gereinigd, zodat een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg 
Het uithakken van oud voegwerk vereist deskundigheid. De keuze van de toe te passen gereedschappen en toe te passen methode is bepalend voor het resultaat. Bij het aanbrengen van voegwerk moet vooraf onderzoek worden gedaan naar de mortelsamenstelling. Die moet namelijk communiceren met de achterliggende metselmortel en met de gevelsteen. Is dit niet het geval, zal de voeg binnen enkele jaren weer verdwenen zijn. Daarnaast is het van groot belang, dat de nieuwe voeg voldoende vocht krijgt om de uithardingstijd te beïnvloeden.De kleur van het voegwerk kan een gebouw maken, maar ook breken. Bij een doorsnee gebouw bestaat ca. 30% van de gevel uit voegwerk. Bij voegherstel of –vernieuwing is de kleur dus van essentieel belang.
 voegwerk
 

Een greep uit de voordelen die Klusmeester biedt

  • Geen voorrijdkosten
  • Altijd een veelzijdige vakspecialist
  • Altijd een duidelijke en vrijblijvende offerte
  • Garantie volgens de VKlusmeester uitvoeringsvoorwaarden
  • Via 'Klus aanvragen' kunt u contact leggen met een Klusmeester bij u in de buurt.
 voegwerken
Voegwerk,voegwerken, voeger, voegbedrijf,Voegwerk,voegwerken, vergunning voegwerk, kosten voegwerk, materialen voegwerk, offerte voegwerk, voegwerk kosten, voegwerk vergunning,voegwerken, serre voegwerk, voegwerk serre,woning voegwerk,voegwerk woning, renovatie voegwerk, bouwtijd voegwerk, foto's voegwerk, voegwerk garantie, garantie voegwerk, woning voegwerk, gevelrenovatie, gevel reiningen